My Metamorfose

Wat is een Chakra

Chakra is het sanskriet voor wiel of werveling. De chakra's zijn de energie- en bewustzijnscentra in het lichaam, het zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energieknooppunten van de aura. Ze bevatten ook informatie die in onze aura is opgeslagen zoals; emotionele en fysieke pijn, trauma's enz.

Volgens Hindoeïstische geschriften zijn er buiten de 7 basischakra's nog 1000 andere chakra's, o.a. de voet en hand chakra's zijn hier een voorbeeld van. In India worden chakra's ook "levende Lotusbloem" genoemd en in het Tibetaanse Boeddhisme worden zij met "wervelwinden" aangeduid.

Ook de Indianen bezitten enkele duizenden jaren oude kennis van deze fijnstoffelijke energiecentra, zelfs de oude Grieken en Egyptenaren waren met het bestaan ervan vertrouwd.

Elke chakra straalt energie uit in het lichaam en heeft zo een invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten. Chakra's zijn dus centra die vergaande invloed uitoefenen op geest, energie en lichaam.Zij maken deel uit van het fijnstoffelijke energiesysteem en spelen een belangrijke rol bij gezondheid en genezing.

Door te werken met chakra's:

  • Kom je dichter bij jezelf,
  • Leer je jezelf beter kennen,
  • Jezelf beter aanvaarden,
  • Jezelf zien vanuit je centrum

De 7 basischakra's zijn nog steeds de belangrijkse chakra's om mee te werken. Het woord zegt het al op zichzelf BASIS. Zonder een stevige basis (fundering) kan je niet verder bouwen aan je leven. Wanneer één of meerdere van de basis chakra's niet functioneren zoals eht hoort is er geen balans in je systeem. Is er geen stevige basis dan is er geen fundering .

Het beeld dat wij ervaren van de wereld waarin we leven en ervaren heeft te maken met de overtuigingen die we in de 7 basischakra's hebben opgeslagen. Wij vormen vanuit deze "overtuigingen" het beeld van onze wereld. Hierdoor is het gezegde "als het beeld van de wereld waarin je leeft je niet aanstaat... verander dan het beeld in jezelf" zeker van toepassing.

PS: Chakra-therapie vervangt geen regulaire behandelingen of doktersadvies!!!

Maar dient ter ondersteuning en werkt preventief.

Metamorfose

Metamorfose
Ordingen-dorp 21
3800 Sint-Truiden
0495 12 27 02
KBO 0502.363.394
Haircare Metamorfose

Haircare Metamorfose
Hogeweg 40
3800 Sint-Truiden
011 68 24 45
info@mymetamorfose.be

Facebook